15 May 2024

24th July 2024 – Festival Arsana

Slavnostna dvorana Ptujskega gradu | 19:30

LINK

NIKA GORIČ IN MATJAŽ BALAŽIC – POTI LJUBEZNI

Nastopata: Nika Gorič (sopran), Matjaž Balažic (akordeon)

Mednarodno uveljavljena sopranistka Nika Gorič in akordeonist Matjaž Balažic vas bosta popeljala na pot od Argentine preko Francije in nazaj do doma z izborom slovenskih ljudskih pesmi, ki bodo zazvenele v novi preobleki. Obeta se širok spekter čustvenih in glasbenih odtenkov, od nežnih do ognjenih melodij.

Nika Gorič je petje študirala v Gradcu in na Kraljevi akademiji za glasbo v Londonu, kjer je ob zaključku doktorskega študija prejela najvišje priznanje akademije Queen’s Commendation for Excellence kot študentka leta. Nastopila je na številnih svetovnih odrih, med drugim v Berlinski filharmoniji, hamburški Filharmoniji na Labi, Kraljevi festivalni dvorani v Londonu, Simfonični dvorani v Birminghamu in Sydneyski operni hiši. Redno sodeluje v obeh slovenskih opernih hišah in kot solistka deluje s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in Orkestrom Slovenske filharmonije, hkrati pa redno gostuje na Festivalu Ljubljana in Festivalu Maribor.

Akordeonist Matjaž Balažic je magistriral na graški Univerzi za glasbo in uprizoritvene umetnosti. Je večkratni nagrajenec različnih tekmovanj doma in v tujini (TEMSIG, Castelfidardo, Pula, Beltinci, Majano). Nastopa kot solist in član raznih komornih skupin ter orkestrov. 

Partnerji: Ministrstvo za kulturo, MO Ptuj, Pokrajinski muzej Ptuj Ormož